CJFF 2019 FILM PROGRAM

27. JANUAR – 03. FEBRUAR 2019



2019 EVENTS PROGRAM


SØNDAG 27/01 – Auschwitzdagen og festivalåbning – CINEMATEKET

13:45  After Auschwitz

Åbningssamtale om ’når vidnerne dør’

Filosoffen taler om vidnet som fænomen og overleveringen som menneskelig handling og om historiefortællingen som identitetsskaber

Kunstkuratoren taler om hvilken rolle kunster og spille og kan spiller i overleveringens udtryk; udfordringer? provokationer? æstetik?

Den tidligere overrabbiner og intellektuelle taler lederskabets rolle i forhold til temaet ‘når vidnerne dør?’ hvad skal der prædikes? hvad skal der siges? hvordan og hvorfor skal vi handle?

Menneskerettighedseksperten taler om oplysende og forebyggende arbejde og om vi er afhængige af vidner? Og hvorfor og hvorfor ikke og hvad så?

Vi inviterer til samtale om emnet ’når vidnerne dør’. Mød direktør for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen, kunst-kurator Natalia Gutman, filosof Klemens Kappel og tidl. overrabbiner og debattør Bent Melchior (TBC)

16:15  Primo Levis journey

Publikum møder kender af Primo Levis forfatterskab: Hvis dette er et menneske, Tøbruddet og De Druknede og De frelste. Visningen præsenteres i samarbejde med det Italienske Kulturinstitut i København.

19:00  The Invisibles

Visningen åbnes i samarbejde med den Tyske Ambassade i København med instruktørbesøg. Instruktørbesøg (TBC).

20:00 Late Night i Synagogen Documentary: ‘In search of Ladino’ by Yael Perlov & Ladino concert by Ana Silveira Ladino. Billetter 

MANDAG 28/01 – Kulturarv – CINEMATEKET

16:30 Workshop og samtale med dokumentarist og professor Yael Perlov / Yad Vashem: Diary: My father. Screening of the first chapter of Diary (out of 6 chapters): Relevant to the research of Ladino language and the story of immigration: … ‘My father was born in Brasil, arriving to documentary films.’ personal narratives presenting her work with her father’s documentaries and Film art www.davidperlov.com. Værter: Det Danske Filmmuseum, WIFT (Women in Film & TV) & CJFF

19:00 The Testament

21:30 Kishon Indledning af psychologist Rutie Aharoni den israelske kulturarv.

TIRSDAG 29/01 – Antisemitismen i EU & det andet Israel – CINEMATEKET

16:30 Why do they hate us?

Samtalen om Europa og antisemitisme. Hvordan står det til? Hvad gør vi i DK?

Sociologien Brian Arly Jacobsen betragter det danske samfund med afsæt i filmens temaer

Psykologen Peter Elsass betragter det danske samfund med afsæt i den nuværende sikkerhedsdiskurs

Politikeren Lars Aslan Petersen betragter danske forhold ud fra politiske overvejelser omkring sameksistens, diskrimination og hate crimes. Skal der etableres en officiel national forebyggelsesstrategi?

Politiker og EU ekspert Karen Melchior om situationen i Frankrig og EU

Efterfølgende samtale om antisemitismens udseende og udvikling lige nu i DK/ EU med forskeren, politikeren, debattøren (TBA)

19:00 The Invisible men

Introduktion og samtale med Sabaah. Sabaah er en forening, som arbejder for at forbedre vilkårene for LGBT+ (bl.a. homo- og biseksuelle og transkønnede) med minoritets historier LGBT+ for Asyl & kulturentreprenør Nadia Abraham bl.a. hovedkvinde bag en ny færøersk minoritets filmfestival

21:30 Family in transition (snigpremiere)

Lille filmintro med Hollywood Instruktøren Jill Soloway.

ONSDAG 30/01 – Political is personal – CINEMATEKET

16:30 Unsettling

Præsentation af instruktør Iris Zaki. Efterfølgende samtale mellem Sarah Arnd Linder & Iris Zaki. Sarah Lind Arnd Linder har startet bevægelsen PIP – Political is Personal – baseret på erfaringer fra sin undersøgelse i samtaler med israelske jødiske og palæstinensiske kvinder. Kvindernes stemmer i Israel-Palæstina Konflikten i Israel-Palæstina har fundet sted siden dannelsen af den jødiske stat Israel i 1948, og der er den dag i dag stadig ingen umiddelbar løsning i sigte, trods utallige forsøg. Det er en yderst kompliceret og kompleks konflikt og som med mange andre samfundsproblemer rundt om i verden, mangler konflikten og dens løsning at høre kvindernes stemmer. Sarah Arnd Linder har i flere år fulgt konflikten tæt på. Hun er 32 år, dansker, og på 12. år bosat i Israel, hvor hun har taget det meste af sin uddannelse – BA Humaniorastudier i Historie, Sociology og forfatterskab fra The New School University, New York, USA; BA i Conflict Resolution og International Affairs fra IDC – og MA i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet, Israel.

19:00 Perfect Housewife

Uformel samtale om uperfekte kvinder i perfekte roller med forkvinde for WIFT Anne Boukris og gæst

19:15 King Bibi

Kendt debattør (TBA) sikrer publikum et holdepunkt efterfølgende i samtale om populisme og magt. 15 min.

21:15 G.I. Jews

21:30 Freud flytter hjemmefra

Mød den unge jødiske forfatterinde Shosha Raymond som reflekterer over kunst, at være jødisk kvinde, forældreskabet og datterrollen (TBC)

TORSDAG 31/01 – Nordafrika & det andet Israel – CINEMATEKET

16:45 Ancestral sin

Ph.d. Danny Raymond introducerer denne dokumentar, der bragte Israel på den anden ende under temaet ’the other Israel’ om nationsopbygning og konsekvenser for migrantsamfundene, der indvandrede til Israel fra Mellemøsten.

18:30 Tinghir-Jerusalem

Introduktion ved Daniella Nahor.

19:30 Journey from Tunisia

CJFF’s leder Anne Boukris inviterer sammen med psykoterapeut Liat Ravon sin tunesisk-jødiske far Josi Boukris til samtale om livshistoriens betydning for selvidentitet og livsforløb. Vi indbyder publikum til at tage egne betragtninger og identiteter med!Den marokkanske ambassade inviterer til reception i Carl Bar kl 20.30 -21.15

21:15 Razzia & forfilmen Stranger in the Dunes

Mød instruktør Tamar Baruch præsenterer sin kortfilm Stranger in the Dunes under temaet ’the other Israel’.

FREDAG 01/02 – CINEMATEKET

19:00 Farewell to my country

Farewell to My Country. Introduktion (TBC) i anledning af 50 året for de danske polske jøders ankomst til Danmark 1969. 20 min.

Samtale med Ala Elczewska om traumearbejdet på Dignity, hvor menneskers livsfortællinger ofte handler om at ‘sige farvel til sit land, sit hjem, tryghed’.

21:30 Why the Jews?

LØRDAG 02/02 – CINEMATEKET

17:15 Geula

19:00 Iraq’n’Roll

19:45 The last suit Introduktion.

21:30 Dudu Tassa & the Kuwaitis Introduktion

SØNDAG 03/02 – CINEMATEKET

13:45 Oslo Diaries

Herbert Pundik, far til Ron Pundak, der startede Oslo processen er med på skype og samtaler med Ph.d. Danny Raymond om Herbert Pundiks personlige oplevelse af processen, dels som far til Ron Pundak dels som politisk meningsdanner i konflikten. Danny Raymond interviewede selv Ron Pundak i 1995 på baggrund af Osloprocessens afslutning.

16:30 Land with no borders

Mød instruktøren i samtale om filmens undersøgelse af befolkningsgrupper på Vestbredden, deres forestillinger om fred og konflikt. Vi introducerer.

18:00 King Bibi (Snigpremiere) Instruktøren Dan Shadur er til stede.

19:30 Gulaza Yemenite women’s songs song by a man på Verdens Kulturcentret Nørre Allé 7. Publikums favorit og prisvinder kåres og juryens prisvinder cjff2019 afsløres.

koncert og/eller middag bookes via Link til billetter