Uri Avnery – Warrior for Peace

Dokumentar/ Instruktør: Yair Lev / Israel, 2002 / 75 min. + 30 min. debat

Gennem en blanding af interviews og arkivmateriale fortæller denne film om journalisten og fredsaktivisten Uri Avnery – en mand, som mange israelere elsker, men som endnu flere hader. Uri Avnery (f. 1923) er bl.a. blevet betegnet som ‘den sidste mohikaner fra den radikale israelske venstrefløj’: Et komplekst og kontroversielt menneske, hvis ideologi og politiske dedikation rummer en tro på en fredelig fremtid mellem israelere og palæstinensere – et kærkomment vingesus i dagens Mellemøsten, hvor håb synes afløst af mistro, had og apati, besættelse og ikke mindst terror. Men portrættet af Avnery er samtidig et portræt af en generation – og en del af Israels historie – der på mange måder ikke eksisterer længere.

Yair Lev blev født i 1959 i Tel Aviv, hvor han stadig bor. Hidtil han lavet fire dokumentar film, heriblandt: Hugo, (1990), Hugo 2, (2008), samt Uri Avnery: Warrior for Fred, (2002), der vandt Spirit of Freedom prisen for bedste dokumentarfilm på 2002 Jerusalem Film Festival. Hans øvrige film har været vist på festivaller over hele verden blandt andet i Berlin, Chicago and Montreal. Yair Lev underviser vi på Sam Spiegel Film and Television School and Bezalel Art Academy begge i Jerusalem. Derudover arbejder for Greenhouse, et internationalt film konsortium der består af filmskabere fra hele Middelhavs regionen der arbejder for et bæredygtigt og mangfoldigt samfund der bygger på fred, demokrati og retfærdighed. Greenhouse konsortiet støtter af unge filmskabere i hele Middelhavsregionen.

Yair Lev deltager desuden den 27/2 efter visningen af Women in Sink og Partner with the Enemy i eventet: Tendenser i israelsk film relateret til den israelske /palæstinensiske konflikt.

Warrior for Peace: Uri Avenry