Sigmund Freud, a Jew Without God


SØN 23. FEB, kl: 16:30 + Instruktørbesøg / CINEMATEKET
EKSTRAVISNING: TIR 25. FEB, kl 21:30 / CINEMATEKET


Sigmund Freud, a Jew Without God er baseret på personlige breve af Sigmund Freud: Fra den jødiske opvækst i Freiberg til det første møde med hans kone, til rollen som familiemenneske, og figuren, der dedikerede hver eneste aften til at skrive om menneskets indre dæmoner og arbejdet i det psykoanalytiske felt. Historien fortælles, iscenesættes, af Freuds datter Anna. David Teboul har skabt en dyb indsigt i psykoanalysens fader. Gennem Freuds egne breve om familiens deportation fra Østrig i 1930’erne, og om det nye liv i eksil i London, hvor Freud døde i 1939. Filmen er fortalt i en dramatiseret dokumentarisme og forener psykologiens videnskab med en meget personlig fortælling om at være menneske i et nyt århundrede med alt hvad der fulgte af ødelæggelse, transformation og gennembrud.

Instruktør: David Teboul
Sprog: _ med engelske undertekster
År og land: 2019, Frankrig
Genre: Spillefilm
Spillelængde: 90 min.


Arrangementer

Det er virkelig en vanskelig øvelse at kortlægge Freuds kapacitet i blot én enkelt film. Det er jo ikke bare en teori om noget, for psyken er af det moderne samfunds grundpiller – og dermed også al dens søgen, opdagelser og vildfarelser.

Instruktør David Teboul ledsager derfor altid sin film – også i denne visning. Efterfølgende visningen inviterer vi Bent Rosenbaum, der har speciale i psykonalyse, til at kommentere filmen og Freud. Bent Rosenbaum er Overlæge i Psykiatri, Adj. Professor, Psykologisk Institut, Københavns Universitet, samt psykoanalytiker i International Psychoanalytic Association. Han har skrevet flere artikler og redigeret bøger om Freud og psykoanalysen

Arrangementet foregår på engelsk, og talk-delen varer i alt 45 minutter.© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2023.