• Portrayal film image

Portrayal

MAN. 22.02. / kl 21:00 + Q&A


En dramatisk dokumentarfilm om den 22 årige canadiske kunstner Roman, der forsøger at genkalde sig sin afdøde russiskfødte bedstefar gennem dennes hundreder af efterladte malerier. Han rejser fra Toronto til Israel for at se de mange billeder, han kun svagt husker fra sin barndom i bedstemoderens hjem. Samtidig forsøger han at komme til bunds i en del af mindet om bedstefaren, som alle i familien forsøger at skjule.

Portrayal sætter fokus på immigration, den evige vandrende jødes immigrantliv, familien, mentalitetsforskellene ml. det gamle land og det gamle liv (Rusland), det nye land (Canada) og mellemstationen Israel. Den handler om ung naivitet, om barnets kærlighed til en bedstefar, der forvandles til en ikon, og om en dreng (på 22), der bliver voksen i sit forsøg på at definere sig selv, sin identitet og sin kærlighed til sin bedstefar og udfordres på sin opfattelse af begrebet kunst og en kunstners integritet.

Event


Q&A efter visning med instruktør Billie Mintz, forfatter og billedkunstner Jeanne Kempinsky, og leder af CJFF Anne Boukris (Q&A foregår på engelsk)

Instruktør: Billie Mintz
Producer: Danny Webber
Sprog: Engelske dialog
År og land: 2020, Canada
Genre: Dokumentar
Spillelængde: 96 min.

Trailer


© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2022.