• Paradise Lost

Paradise Lost

SØN. 21.02. / kl 17:00 + talk


Landsbyen Fureidis (Paradis) er den eneste palæstinensiske landsby ved Middelhavet, der ikke blev jævnet med jorden, da staten Israel blev oprettet i 1948. Her er instruktøren Ibtisam Salh Mara’ana født og vokset op. Fureidis er fattig, afsondret fra de øvrige arabiske israelske byer og omgivet af israelske landsbyer og kibbutzer.

Filmen om det tabte paradis, er filmmagerens personlige kommentar til sit barndomshjem. Hun irriteres over de ældre generationer, der synes at have valgt tavshed for at kunne leve i fred med sig selv, og som ikke vil mindes om den unge kvinde Suaad, der i 1970erne blev arresteret og udvist af Israel for politisk aktivisme for den dengang forbudte organisation, PLO. Suaad var instruktørens barndoms store heltinde og på sin rejse med kameraet ind i barndommens univers, når Mara’ane blandt andet til London, hvor hun møder juristen Suaad. Samtalen mellem de to er hudløs og ærlig. En samtale om afsavn og drømme, og om at være en israelsk-palæstinensisk kvinde i en uafklaret Mellemøsten.

Event

Talk med instruktørerne kl 18:00
Talk med Nitzan Gilady, Family Time, Ebtisam Mara’ana, Paradise Lost og Shahar Cohen, Souvenirs. Tre israelske dokumentarister og instruktører, der på hver sin måde har brugt dokumentaren som terapeutisk rum i samtaler med deres forældre. Nitzan Gilady tager på roadtrip med sin familie og hans homoseksuelle identitet, den yngeste brors post traumatic disorder og den ældste brors skilsmisse præger den lille yemenistiske families forestillinger om hvad en rigtig familie er. Ebtisam Mara’ana, tager tilbage til den lille israelsk arabiske landsby, hvor hun påklæder sig sit insisterende kamera, træder ind i fortiden kortvarigt og bringer sig selv i spil i spillet mellem landsbyens idyl og hendes brud med både identitet, kultur og sprog. Ikke mindst rejser vi med Shahar Cohen og hans far tilbage til Holland, hvor faren har løftet sløret for at Shahar måske har en bror eller en søster, undfanget i en romance, der ligger mindst 40 år tilbage i tiden. Nitzan Gilady møder sine med dokumentarister og inviterer publikum med.


Instruktør: Ibtisam Salh Mara’ana
Sprog: Hebraisk + engelsk undertekster
År og land: 2003, Israel
Genre: Dokumentar
Spillelængde: 56 min.

© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2022.