Leona + forfilm: Upper Lip


SØN 23. FEB, kl 19:15 + reception / CINEMATEKET
FRE 28. FEB, kl 21:30 / CINEMATEKET


Leona


Leona er en intim, rørende og indsigtsfuld film, der fortæller historien om en ung jødisk kvinde fra Mexico City, der er splittet mellem forbudt kærlighed og familiens forventninger. Som i en dramatisk Jane Austen-fortælling er Leona fanget i en labyrint, hvor hun skal navigere mellem egne drømme og behov og så presset fra familiens forventninger om et traditionelt jødisk ægteskab og et stabilt familieliv.

Det fascinerende er, at mønstrene er de samme, uanset hvor i verden vi befinder os. Denne velspillede mexicanske film åbner spørgsmål om identitet og fremtid, der genfindes i det jødiske liv i Norden og andetsteds. Følelserne vækkes på samme måde, og iscenesættelsen er smuk og nuanceret.

Instruktør: Isaac Cherem
Sprog: Spansk med engelske undertekster
År og land: 2018, Mexico
Genre: Spillefilm
Spillelængde: 94 min.


Upper Lip (forfilm)


Tamara er tæt på sin 12-års fødselsdag, og som forberedelse til sin Bat Mitzva tager hun med sin mor til en skønhedssalon for at få ordnet sine øjenbryn for første gang. Lige før det bliver Tamaras tur, begynder hun at gøre modstand, men moderen og de andre kvinder i salonen holder den skrigende Tamara nede, indtil hendes øjenbryn er blevet ordnet.

Instruktør: Shiri Cohen
Sprog: Hebraisk med engelske undertekster
År og land: 2018, Israel
Genre: Spillefilm
Spillelængde: 11 min.


Arrangementer

Reception efter filmen af den Mexicanske Ambassade.


© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2023.