Golda


MAN. 24. FEB, kl 21:30 + Intro / CINEMATEKET


Golda er en ny fortælling om Golda. Skal ses. For hvem forstår helt hvilken tid Golda Meir måtte lede sin nation igennem? Kun få. Elegant dekonstruktion af meget stærke fastlåste billeder af denne ikoniske lederskikkelse. Kort før sin død blev Golda Meïr interviewet til israelsk tv. Kameraet fortsatte med at rulle efter endt interview og optog en intim samtale med den første kvindelige statsleder i Israels historie og om Golda Meïrs tid som Israels premierminister, der gennem fem turbulente år gav hende ikonisk, international status som ‘Dronningen af det jødiske folk’.

Filmen viser også hendes fald fra magten og det kollektive minde om statslederen, der ikke evnede at forstå sit eget folk. Gennem hidtil uset arkivmateriale viser Golda et nuanceret indblik i en af Israels mest markante og ikoniske statsledere og Golda Meïrs egne refleksioner over de personlige omkostninger hendes regeringstid havde for hende og resten af Mellemøsten.

Instruktør: Sagi Bornstein, Udi Nir, Shani Rozanes
Sprog: Hebraisk med Engelske undertekster
År og land: 2019, Israel, Tyskland
Genre: Spillefilm
Spillelængde: 88 min.


Arrangementer

Når politiske figurer dekonstrueres, får historien ny betydning. Introduktion og efterfølgende samtale med publikum faciliteret af festivalens leder Anne Boukris. Arrangementet foregår på dansk, og talk-delen varer i alt 30 minutter.


Media

© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2023.