Ask Dr. Ruth


Lør. 22. FEB, Kl: 15:45 + samtale / CINEMATEKET


Ruth Westheimer bliver i 1980’erne en mediepersonlighed, der i sit eget radioprogram, ‘Sexually Speaking’, promoverede en positiv dialog om sex og revolutionerede amerikanernes bevidsthed om seksualitet. Ruth Westheimers offentlige liv som seksuel medieguru overskyggede imidlertid historien om Ruth selv og hendes fortid som jøde, født i mellemkrigstidens Tyskland. Ruth overlevede Holocaust, kæmpede for staten Israels oprettelse i 1948 og emigrerede til USA i 1950’erne.

Men det er nu hverken Dr. Ruths fortid, gennemborende nysgerrighed og udforskning af moderne menneskers sexliv, der er dokumentarens raison d’être. Det er snarere Dr. Ruth’s helt ubegribelige charme, meget lille størrelse og frem for alt uovervindelige karisma. Hvert et sekund af filmen er en fornøjelse, og Ask Dr. Ruth et et must see.

Instruktør: Ryan White
Sprog: Engelske med danskundertekster
År og land: 2019, USA
Genre: Dokumentar
Spillelængde: 100 min


Arrangementer

Filmen Ask Dr. Ruth vises lørdag den 22. februar kl. 15:45 med introduktion og publikumssamtale ved Gabriela Rehfeld, jordemoder, parterapeut og klinisk sexolog. Gabriela Rehfeld har en underholdende og ret charmerende måde at gå til menneskers behov på. Særligt sexlivet har været under hendes lup i mange år. Og derfor er det helt oplagt at lade hende dele ud af sine analyser og indsigt gennem mange år netop med afsæt i filmen om Dr. Ruth. Det sjove er, at sex er så væsentligt for vores sundhed og for vores samfund – og samtidig utroligt tabuiseret.

Arrangementet foregår på dansk, og talk-delen varer i alt ca. 60 minutter.


Media

© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2023.