2 or 3 Things I Know About Him

Tysk mini-serie om den kollektive bearbejdelse af fortiden og arven efter Holocaust

I to tyske film 2 or 3 Things I know about Him og Tavshedens Labyrint, som vi har programlagt lørdag, sætter vi fokus på film som beskæftiger sig med arven efter anden Verdenskrig og som fortæller om generationen som voksede op efter krigen.

I begge film må vores hovedperson sande nazismens grusomheder i lyset af deres fædres og mødres forbrydelser. Det er enten den kollektive eller den individuelle skyld som undersøges i vores film om tysk Vergangenheitsbewältigung. I begge film konfronteres en skyld eller et ansvar, som filmens hovedpersoner er efterladt med.

I Tavshedens Labyrint er det den kollektive skyld som undersøges, når en ung advokat, Johann Radmann, der arbejder som statsanklager, bliver involveret i  indsamlingen af beviser, der skal føre til retsforfølgelse af tidligere nazister.

I dokumentarfilmen 2 or 3 Things I know about Him interviewer filmens instruktør Malte Ludin sine søskende omkring deres relation til faren, Hanns Ludin,  en højtstående SS officer, som blev udlevet til retsforfølgelse og henrettet for sine forbrydelser efter krigen. Hans søskendes oplevelser og svar er er lige så mangesidige og forskellige, som arbejdet med at forstå og bearbejde forældrenes fortid og forbrydelser er kompleks.

Ved 2 or 3 Things I know about Him vil instruktør Malte Ludin og filmens producent Iva Svarcova være til stede og lave Q & A.

I forbindelse med visningen byder den Tyske Ambassade på et glas i Asta Bar.