Write Down, I am an Arab

Dokumentaren ‘Write down, I am Arab’ fortæller historien om den indflydelsesrige palæstinensiske forfatter og poet Mahmoud Darwish, født 1941 i Galilii. Familien Darwish flygter under den israelske – arabiske krig i 1948 for derefter at vende tilbage til et hjem i ruiner. Disse begivende fik afgørende betydning for Darwish senere forfatterskab som skulle vise sig at blive et vigtigt ideologisk fundamentet for den palæstinensiske nations frihedskamp. I 1964 skriver Darwish digtet ‘Write down, I am Arab’ hvilket resulterer i en israelsk fængselsdom, men samtidig også en ikonisk helte status blandt den palæstinensiske befolkning og i den arabiske verden generelt.

Sideløbende med sit forfatterarbejde for den palæstinensiske sag, indleder Darwish et hemmeligt romantisk forhold til en ung israelsk kvinde som han sender kærlighedsbreve, forholdet ender dog da hun indkaldes til hæren. I 1970erne beslutter Darwish sig for at forlade Israel og blive en aktiv del af den palæstinensiske modstand, han slutter sig til PLO hvor han bl.a. skriver taler for Yassir Arafat. Denne dokumentar er et stærk personligt og socialt portræt af en poet og national myte, som blev en fremtrædende stemme i skabelsen af den palæstinensiske identitet og kamp for selvstændighed.

Dokumentar / Instruktør: Ibtisam Mara’ana Menuhin / Israel/Palæstina 2014 / 73 min. / Arabisk-hebraisk med engelske undertekster