Advocate – Forsvarer for Terrorsigtede Palæstinensere


MAN. 24. FEB, kl 16:30 + debat / CINEMATEKET


Den israelske advokat Lea Tsemel har i flere årtier forsvaret terrorsigtede palæstinensere; hun har kæmpet med sit eget retssystem og var som ung aktivist helt oppe på barrikaderne. Det store etiske spørgsmål er, hvordan vi beskytter vores medborgere uanset etnicitet, social baggrund, sprog, køn, politisk overbevisning.

Hun er en kontroversiel offentlig figur med en karisma og et intellekt, der overgår de flestes – og Advocate er et dokumentar portræt i verdensklasse. Der er ikke ét sekund i filmen, hvor man læner sig tilbage og afspænder musklerne. I Advocate er vi med inde i retssalen, vi møder hendes klienter og den ene uretfærdighed efter den anden.

Lea Tsemel forventer at tabe, hver gang hun træder ind i en retssal, og det siger mindre om hendes evner som advokat end om, hvilke konservative kræfter hun er oppe imod. Særligt sagen om den 13-årige palæstinensiske dreng, der er anklaget for et knivangreb, bliver en større historie om godt og ondt. Naturligvis får vi også indblik i Tsemels privatliv – og her vil de fleste karrieremennesker nikke genkendende. At ofre sig for et projekt tager af livet.

Lea Tsemels arbejde fortjener opmærksomhed, ligesom dokumentaren allerede har fået sit internationale gennembrud.

Instruktør: Rachel Leah Jones, Philippe Bellaïche
Sprog: Hebraisk med engelske undertekster
År og land: 2019, Israel, Canada, Schweiz
Genre: Dokumentar
Spillelængde: 110 min


Arrangementer

Filmen Advocate vil blive diskuteret af Tal Raviv, der er menneskerettighedsadvokat og international konsulent med en kæmpe professionel viden om det israelske samfund set med menneskerettighedsbriller. Tal Raviv arbejder bl.a. med Human Trafficking (menneskehandel), tvangsmigration, racisme, kvinder, børn og minoritetsbeskyttelse.

Tal Raviv har arbejdet i Israel, Øst- og Sydeuropa, flere steder i Afrika og i USA, og hendes perspektiv på Advocate vil blive erfaringsbaseret og personligt.

Talk-delen foregår på engelsk og varer i alt ca. 60 minutter.


Open discussion and exchange of views

Hosted by Tal Raviv and Anne Boukris

The film Advocate will be followed by an open discussion and exchange of views, where we will be hosting Tal Raviv, a human rights lawyer and international consultant with a personal and professional knowledge of Israeli society viewed through human rights glasses. Tal Raviv works on issues such as human trafficking, forced migration, racism, women, children, and minority protection.

Tal Raviv has worked in Israel, Eastern and Southern Europe, several parts of Africa, and the US, and her perspective on Advocate will be experience-based and personal.

The talk section is in English and lasts a total of up to approx. 60 minutes.

Media

© Copyright - CJFF / Copenhagen Jewish Film Festival 2023.